DV "Sardelice" Stari Grad - proširenje usluga boravka vrtićke djece

 

eu slika 

 

Kratki opis projekta

Dječji vrtić Sardelice, u partnerstvu s Gradom Stari Gradom je 08. ožujka 2019. od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dobio pozitivnu odluku o sufinanciranju 100 % prihvatljivih troškova projekta „DV Sardelice Stari Grad - proširenje usluga boravka vrtićke djece”, koji je prijavio na Otvoreni trajni poziv “Unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”, u sklopu Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Nastavno na pozitivni odluku, Dječji vrtić Sardelice je 02. travnja 2019. s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Prema navedenom projektu za koji su osigurana bespovratna sredstva, od rujna 2019. godine Dječji vrtić Sardelice uvodi produljeni boravak do 17:00 sati. Prilagodba radnog vremena vrtića odgovor je na potrebe zaposlenih roditelja, a rad će se organizirati u dvije mješovite skupine. U tu svrhu Vrtić će zaposliti 2 odgojitelja/ice na nepuno radno vrijeme. Za vrijeme provedbe projekta angažirat će se vanjski stručnjak za pružanje konkretne podrške odgajateljima u planiranju unaprjeđenja kvalitete rada te će se stručno usavršiti sedam odgojno-obrazovnih djelatnika Vrtića. S ciljem adekvatnog obavljanja novo uspostavljene usluge izvršit će se ulaganja u didaktiku, namještaj i opremu.  

Razdoblje provedbe projekta

Projektne aktivnosti trajat će 30 mjeseci, od dana potpisa Ugovora 02. travnja 2019. do 30. rujna 2021. godine

Cilj projekta

Povećati razinu kvalitete usluga Dječjeg vrtića Sardelice kroz osiguravanje usluge produljenog boravka i usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika kako bi se zadovoljile potrebe obitelji s djecom rane i predškolske dobi

Očekivani rezultati projekta

  1. Osigurana veća dostupnost usluga Dječjeg vrtića Sardelice kroz produljeni boravak u 2 mješovite odgojno obrazovne skupine;

  2. Zaposlena 2 odgajatelja/ice na nepuno radno vrijeme za potrebe usluge produljenog boravka;

  3. Povećana kvaliteta usluga u okviru redovnog programa Dječjeg vrtića Sardelice;

  4. Stručno usavršeno 7 odgojno-obrazovnih djelatnika Dječjeg vrtića Sardelice;

  5. Nabava didaktičkih sredstava i opreme

Vrijednost projekta

Ukupna vrijednost projekta 943.860,09 kune, od kojih je 85 % financirano bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % je obvezni udio nacionalnog sufinanciranja osiguran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

 

Kontakt osobe za više informacija

Antonia Bubalo, voditeljica projekta Ivan Tomeljak, vanjski suradnik

Tel/mob: 021 765 118 Tel/mob: 098 165 2000

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.